nedeľa 11. októbra 2015

RPG sú medzi hráčmi najobľúbenejšie

Medzi hernými platformami stále jasne dominujú stolné počítače. Podľa prieskumu, ktorý spracoval Intel vo spolupráci s herným portálom Grunex, preferujú klasické PC viac než dve tretiny hráčov.

Z prieskumu Intel vyplýva, že klasický stolný počítač používa ku hraniu hier 68,7 % užívateľov. Na druhom mieste skončili konzoly, ktoré používa asi šestina zo 7335 opýtaných. Inteligentné telefóny   a tablety  tak dohromady získali menej než percento.
 Intel sa vo svojom prieskume nevenoval iba obľúbenosti herných zariadení. Zisťoval aj, aké to je medzi Českými hráčmi(.....koho by zaujímalo Slovensko....) z pohľadu online hier. Pozitívny vzťah     k nim má 80% korešpondentov. Viac než 1/5 z nich tak hrá výhradne cez Internet. Ten využívajú aj na kupovanie hier, a to hlavne kôli rôznym zľavám, atď.........V obľúbenosti herných žánrov medzi hráčmi vedú tzv. RPG(hry na hrdinov) s 37.4%. Ich ďalšie odvetvie tzv. MMORPG(multiplayer     on-line RPG), kde sa stretáva vysoký počet hráčov v on-line svete, sa umiestnila s 15,5% na tretiom mieste. Tradične populárne sú akčné hry, tzv. "strielačky", ktoré obsadili druhé miesto s 26.9%.
Iba jednotky percent nazbierali herné žánre ako stratégie (8,3%), simulátory(4,7%), športové hry(3,9%), a adventúry(3,4%).
  Pre takmer 3/4 účastníkov prieskumu je dôležitá úroveň nastavenia grafických detailov. Pravé           v tomto ohľade predstavuje PC platforma špičku a ponuka obvykle i široké možnosti, ako grafické nastavenie vyladiť do optimálneho pomeru kvality a plynulosti. 12.4% účastníkov prieskumu preferuje najvyššie možné nastavenia bez ohľadu na cenu potrebného zariadenia , 8,2% je potom mumlaním detailom ochotne čiastočne obetovať plynulosti hry. 52,9% oslovených hráčov vníma graficke detaili ako dôležite, ale nebráni sa kompromisom. Ostatný užívatelia potom preferujú plynulý chod a vizuálnu stránku hry pouvažuje za nedôležitú 







v e-shopech
od
(Zdroj: Heureka.sk)