sobota 5. septembra 2015

Zaklínač 3

Poďme si povedal niečo o tejto asi najlepšej hre tohto roku.Podľa mňa najlepšia RPG hra(takto ma bavil asi iba Skyrim). Na úvod by som chcel povedať,že zaklínač sa vrátil v plnej paráde. Tak to znamená aby sme si nakúpili zásoby potravín a zatiahli žalúzie. Toto bude dlhá jazda.

Zaklínač 3 vychádza z klasík žánru,akým sú série Gothic,Elder Scrolls či Diablo,a je založený na tej istej knižnej ságe Poľského spisovateľa Andrzeje Sapkowského. Nechýbajú mu tak žiadne základné prvky ako role-playing her-vylepšovanie postavy a výzbroje,bohatý inventár,mágia,špeciálne predmety,vedľajšie úlohy a misie,otvorený fantasty svet plný príšer a dočkáme sa aj i rozvetveného príbehu.

Geralt z Rivie!
Hrdinom hry je trošku ľahko cynický,ale neskutočne charismatický Geralt z Rivie(tak ho nazvalo jedno dievča keď sme boli na výstave PS4 v Bratislave,mal som tu česť si zahrať túto hru cca 3,5 hodiny),ktorý v tretiom zaklínačovi rieši osobný život. Hľadá totiž svoju (ne)milú Yennefer,a takisto princeznú Ciri(za ňu ako som sa dočítal si zahráte tiež v akýchsi oddychových a 
spestrujúcich misiách).

Yennefer
Kostru tvorí príbeh a jeho misie,ktoré vám pri takom svižnom hraní zaberú niečo cez 70 hodín(uff takto je už čo povedať!),pričom štýl plnení misií ostáva na vás. Ale kedže svet je taký obrovský a budete chcieť všetko preskúmať tak sa dostaneme aj na väčšie čísla. Dokončením príbehu ale iba Divoký hon začína.
Ciri
Virtuálna realita je pojem,ktorému sa v 
Divokom hone dostáva k zadosťučineniu-podľa mňa ide totiž o jednu s mála hier,ktorá nadväzuje na dojem skutočného žijúceho sveta. Začinájúc rôznorodou činnosťou obyvateľov dedín a miest,stromy zmietajúce sa pod náporom vetra,dynamickou zmenou počasia,ktoré ovplyvňuje správanie sa príšer,živý podmorský svet,postavy reagujúce na naše správanie,zlodejskými skupinami.Funguje tu systém reputácie,kedy sa každé príbehové rozhodnutie prejaví na vzťahoch a s ďalšími postavami,ale aj na príbehu.
Geralta môžeme vylepšovať za skúsenostné body(XP).Systém levelov je stále klasikcký, a tak isto aj kategórie,do ktorých budeme môcť XP investovať-ÚTOK,OBRANA,KÚZLA,VYLEPŠOVANIE KOŇA atď....
Postava sa celkom príjemne ovláda,animácie reagujú na nerovnosti povrchu a boj- to je úplná pastva pre oči. Umelá inteligencia je tiež skvelá.Nepriatelia síce útočia naraz,ale je na nich vidieť,že po vás nejdú bezhlavo.


Grafika ako v rozprávke
Obraz všetkých dôležitých postáv

Ten nezmyselný DOWNGRADE!
Hral som verziu na PS4 a pri 1.krôčkoch po virtuálnom svete som prakticky stále pozeral "že sánka dole"bolo to čosi neuveriteľné ako môže nejaká hra takto vyzerať, tak živo,detailne a bohato svet v Zaklínača vyzerá. Hektáre trávy,kríky,políčka a celé lesy sa ohýbajúce vo smere prudkého vetra,dediny plné NPC postáv(postavy s umelou inteligenciou).hrady a zámky,polia krvi a mŕtvych tiel,rieky,zasnežené hory,neuveriteľné množstvo miest,ktoré vám vyrazia dych(tak isto ako mne).

Zaklínač 3:Divoký hon je bez debaty najlepším RPGčkom súčastnosti.Podľa mňa fanúšik by nemal váhať ani sekundu a objednávať túto úžasnú hru.

Zaklínač na vás čaká!


Celkové hodnotenie:                                                                         --------- 9,5/10 --------                                                                           

 +Výborná hratelnosť
 +Nádherný svet a pútavý príbeh                                                                    
 +Parádna atmosféra
 +Akčný bojový systém


 - Technické nedostatky(menšie chyby)
 - Grafické bugy                                                                                          
                                                            Testované na PS4                                                     


v e-shopech
od
(Zdroj: Heureka.sk)








streda 2. septembra 2015

TOP 5 

Najpredávanejšie hry 

  1. Tetris:
Tento názov asi netreba nikomu predstavovať.Zaujímave je ale to,že sa k obrovskému počtu predaných kusov sa dopracoval len kôli mobilnej verzie.Tá bola zverejnená v roku 2006 pre iPody.
Následne sa dostala aj na iOS a Android,odtiaľ bola po niekoľkých rokoch stiahnutia.Pokiaľ sa počítali licencie na všetkých platformách a taktiež stovky klonov,tak by bolo číslo omnoho väčšie.

 PREDANÝCH KUSOV VIAC AKO:
100 MILIÓNOV KUSOV       



     2. Wii Sports:

Súbor športových hier od Wii trhá v poslednej dobe rekordy( bol som toho svedkom,keď som vDubaji skoro u každého videl súpravu Wii + Sports sadu) a to je určená iba pre jedinú konzolu, o ktorej v našich končinách takmer nie je ani počuť...(klasika čo je na Slovensku skôr ako v iných krajinách).Hra bola uvedená na trh v roku 2006 a môžeme hrať tenis.baseball.bowling,golf alebo boxovať.Ako celok sa to pochopiteľne stále vyvíja , a preto nie je číslo stiahnutí ešte konečné a môže len stúpať vyššie.

 PREDANÝCH KUSOV VIAC AKO:
        82 MILIÓNOV KUSOV



     3. Grand Theft Auto V:

Pokračovanie veľkolepej a úspešnej série,ktorá sa dnes nedá nenazvať legendárnou,a jej predošlé diely okupujú asi všetky platformy.trhá rekordy už teraz.Keď si uvedomíme,že sa na konzolách novej generácie predáva len niečo cez pol roka a verzie na PC sa seba nechala čakať až od Apríla tohto roku,pôjdu ešte predaje nahor(a keby sme nemali na svete ešte ku tomu pirátov,tak by sa to pohybovalo omnoho vyššie) 

 PREDANÝCH KUSOV VIAC AKO:
45 MILIÓNOV KUSOV     


  4. Super Mario Bros.:

Žijúca legenda v podobe skákajúceho inštalatéra okupuje značku Nintendo od roku 1985 a stále sa zdá,že sa nechystá do dôchodku.Originálny Mário sa totiž doteraz dá hrať,pretože je naportovaný aj na aktuálne prenosné konzoly od Nintenda(Mal som tu česť si zahrať na tejto prenosnej konzoli túto hru, a bol som prekvapený aká je to atraktívna a zábavná hra!).Pokiaľ sa vám zdá číslo nákupu malé,tak je to len preto lebo sú spočítané iba predaje pôvodného originálu a to na konzoly od Nintenda,keby sa spočítali i klony a rôzne odvetvia,bolo by to všetko inak.

PREDANÝCH KUSOV VIAC AKO:
        40 MILIÓNOV KUSOV


   5. Mario Kart Wii:

Keď je reč o odvetviach,tak tato závodná hra je toho dôkazom.Je určená pre konzole od Wii a šliape originálu na päty.Motokárová arkáda spatrila svetlo sveta v roku 2007,okrem 5.miesta v mojom rebríčku sa môže jazdiaci Mário pochváliť titulolm 2.najpredávanejšej hry na konzoly od Wii a celkovo najpredávanejšou závodnou hrou.Kam sa hrabe Need for Speed. 
                                          

PREDANÝCH KUSOV VIAC AKO:
35 MILIÓNOV KUSOV  








    

Kde kúpiť GTA 5?
v e-shopech
od
(Zdroj: Heureka.sk)

Kde kúpiť Mario Kart ?
v e-shopech
od
(Zdroj: Heureka.sk)