sobota 5. septembra 2015

Zaklínač 3

Poďme si povedal niečo o tejto asi najlepšej hre tohto roku.Podľa mňa najlepšia RPG hra(takto ma bavil asi iba Skyrim). Na úvod by som chcel povedať,že zaklínač sa vrátil v plnej paráde. Tak to znamená aby sme si nakúpili zásoby potravín a zatiahli žalúzie. Toto bude dlhá jazda.

Zaklínač 3 vychádza z klasík žánru,akým sú série Gothic,Elder Scrolls či Diablo,a je založený na tej istej knižnej ságe Poľského spisovateľa Andrzeje Sapkowského. Nechýbajú mu tak žiadne základné prvky ako role-playing her-vylepšovanie postavy a výzbroje,bohatý inventár,mágia,špeciálne predmety,vedľajšie úlohy a misie,otvorený fantasty svet plný príšer a dočkáme sa aj i rozvetveného príbehu.

Geralt z Rivie!
Hrdinom hry je trošku ľahko cynický,ale neskutočne charismatický Geralt z Rivie(tak ho nazvalo jedno dievča keď sme boli na výstave PS4 v Bratislave,mal som tu česť si zahrať túto hru cca 3,5 hodiny),ktorý v tretiom zaklínačovi rieši osobný život. Hľadá totiž svoju (ne)milú Yennefer,a takisto princeznú Ciri(za ňu ako som sa dočítal si zahráte tiež v akýchsi oddychových a 
spestrujúcich misiách).

Yennefer
Kostru tvorí príbeh a jeho misie,ktoré vám pri takom svižnom hraní zaberú niečo cez 70 hodín(uff takto je už čo povedať!),pričom štýl plnení misií ostáva na vás. Ale kedže svet je taký obrovský a budete chcieť všetko preskúmať tak sa dostaneme aj na väčšie čísla. Dokončením príbehu ale iba Divoký hon začína.
Ciri
Virtuálna realita je pojem,ktorému sa v 
Divokom hone dostáva k zadosťučineniu-podľa mňa ide totiž o jednu s mála hier,ktorá nadväzuje na dojem skutočného žijúceho sveta. Začinájúc rôznorodou činnosťou obyvateľov dedín a miest,stromy zmietajúce sa pod náporom vetra,dynamickou zmenou počasia,ktoré ovplyvňuje správanie sa príšer,živý podmorský svet,postavy reagujúce na naše správanie,zlodejskými skupinami.Funguje tu systém reputácie,kedy sa každé príbehové rozhodnutie prejaví na vzťahoch a s ďalšími postavami,ale aj na príbehu.
Geralta môžeme vylepšovať za skúsenostné body(XP).Systém levelov je stále klasikcký, a tak isto aj kategórie,do ktorých budeme môcť XP investovať-ÚTOK,OBRANA,KÚZLA,VYLEPŠOVANIE KOŇA atď....
Postava sa celkom príjemne ovláda,animácie reagujú na nerovnosti povrchu a boj- to je úplná pastva pre oči. Umelá inteligencia je tiež skvelá.Nepriatelia síce útočia naraz,ale je na nich vidieť,že po vás nejdú bezhlavo.


Grafika ako v rozprávke
Obraz všetkých dôležitých postáv

Ten nezmyselný DOWNGRADE!
Hral som verziu na PS4 a pri 1.krôčkoch po virtuálnom svete som prakticky stále pozeral "že sánka dole"bolo to čosi neuveriteľné ako môže nejaká hra takto vyzerať, tak živo,detailne a bohato svet v Zaklínača vyzerá. Hektáre trávy,kríky,políčka a celé lesy sa ohýbajúce vo smere prudkého vetra,dediny plné NPC postáv(postavy s umelou inteligenciou).hrady a zámky,polia krvi a mŕtvych tiel,rieky,zasnežené hory,neuveriteľné množstvo miest,ktoré vám vyrazia dych(tak isto ako mne).

Zaklínač 3:Divoký hon je bez debaty najlepším RPGčkom súčastnosti.Podľa mňa fanúšik by nemal váhať ani sekundu a objednávať túto úžasnú hru.

Zaklínač na vás čaká!


Celkové hodnotenie:                                                                         --------- 9,5/10 --------                                                                           

 +Výborná hratelnosť
 +Nádherný svet a pútavý príbeh                                                                    
 +Parádna atmosféra
 +Akčný bojový systém


 - Technické nedostatky(menšie chyby)
 - Grafické bugy                                                                                          
                                                            Testované na PS4                                                     


v e-shopech
od
(Zdroj: Heureka.sk)








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára